Activiteit

 • ariecdebruin heeft een update geplaatst 4 jaar, 10 maanden geleden

  Passend

  Met een avondvullende cabaretvoorstelling in een uitverkochte zaal van theater Het Energiehuis te Dordrecht werd zaterdag 7 juni jl. “Lieverdjes” gepresenteerd, een boek vol teksten en liedjes van cabaret Framboos en Arie de Bruin.
  Gedurende het eerste deel van de avond gaf Arie een solo-voorstelling “Passend”, waarin leraren en kinderen passeerden die net wel of net niet meer in de klas passen. Remco bijvoorbeeld die geen minuut stil kan zitten, maar gelukkig: bewegen is gezond! Daarom heeft hij geen last van overgewicht! Of dat meisje waar iedereen omheen loopt en waarvan het dossier maandenlang vooruit geschoven wordt, of Jouke met het syndroom van UP…. zo’n natuurtalent kun je toch moeilijk “ down” noemen.
  Na de pauze kwamen ook oud-leden van de cabaretgroep Framboos op het toneel en kwam “Pieter met z’n schieter” aan bod en kregen “Moeders” ook de nodige aandacht. Wie ooit het onderwijscabaret van Framboos en Arie de Bruin heeft gezien weet dat dit voor elke leraar een feest van herkenning is geweest!

  De teksten van onderwijscabaret Framboos en Arie de Bruin zijn nu verschenen in een verzamelbundel onder de titel “Lieverdjes”. Een must voor iedere school! Dit boek, met illustraties van de bekende cartoonist Len Munnik.

  “Ach meesterlief toe toets niet meer, ik vraag het nou al voor de honderdste keer,
  ach meesterlief toe toets niet meer, u weet toch wel dat ik zo echt niks leer!”

  Dit lied schreef Arie in 1995 toen in de scholen nog wat minder getoetst werd. Kinderen maakten hem duidelijk dat dat niet zo veel zin had en hen afleidde van waar het echt om gaat in het onderwijs: een leraar die er voor hen is, die een beetje van hen houdt en die hen helpt zichzelf te ontwikkelen. In alle programma’s van cabaret Framboos speelden kinderen een grote rol: hun eigenaardigheden, hun gedachten, hun belevenissen, hun verliefdheden… hyperactief, hoog- of zwakbegaafd, autist, gewoon normaal, allemaal heel speciaal! Allemaal prachtige kinderen die volop mens zijn en de leraar een spiegel voorhouden.
  Liedjes die laten lachen, die ontroeren, soms schokken, teksten die elke leraar een hart onder de riem zullen steken, die laten beseffen dat hij/zij het mooiste beroep van de wereld heeft omdat hij iedere dag mag werken met lieverdjes!

  “Lieverdjes” (ISBN 978940 2111 231) is te verkrijgen via de erkende boekhandel, via bol.com en via diverse internet boekhandels.

  Kijk ook op: http://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=ariedebruin
  Een website van de uitgever met extra informatie!