Activiteiten voor Edukans

28 juni 2019: Edukansdag op CBS Wereldwijs in Houten:

zie: https://www.wereldwijshouten.nl/uploads/files/Nieuwsbrief-10-24-mei-2019.pdf

Speciale sponsoractie voor Worldteacher Malawi

Op zaterdag 30 maart geeft Arie een benefiet-voorstelling Onderwijscabaret in theater De Oude School in Dordrecht (Dubbeldam). Kaartjes à € 12,50 te bestellen via ariecdebruin@kpnmail.nl

Ga mee naar Malawi in 2019

Van van 27 april tot 12 mei 2019 begeleid ik weer een groep Worldteachers die twee werken gaan samenwerken met collega’s op 6 scholen in regio Lilongwe in Malawi.

Heb je zin om mee te gaan? Kijk op https://www.edukans.nl/reis-malawi/en geef je zo snel mogelijk op! …. Dat kan helaas niet meer. Er zijn nog wel plaatsen voor de reis naar Ghana en Suriname in oktober 2019.

 

Fietsen voor Edukans

Maandag 7 augustus 2017 vertrek ik voor een fietstocht van Dordrecht naar Valencia: ongeveer 2300 km in drie weken. Je kunt mij sponsoren en de gehele opbrengst is bestemd voor Edukans (project Malawi WT). Zie op deze site “Fietsen naar Valencia” en mijn actiesite van Edukans: http://arie-de-bruin.inactievooredukans.nl

Kijk ook bij “Fietsen naar Valencia” http://ariedebruin.nl/sociaal/pag1/

2017: Naar Malawi

Dit jaar ben ik met een groep leerkrachten en pabo-studenten gaan werken op een aantal scholen in regio Lilongwe in Malawi. De samenwerking daar met mensen van EEDF was heel goed: bevlogen mensen die in dit arme land er alles voor over hebben om hun onderwijs en daarmee hun land te ontwikkelen.

Wil je sponsoren? Kijk dan op https://arie-de-bruin.inactievooredukans.nl

2016 Naar Uganda!

 

Van 9 t/m 24 juli ben ik met een groep van 15 Werelddocenten (studenten, leraren en schoolleiders) naar Lira in Uganda geweest. We hebben twee weken samen gewerkt met Ugandese collega’s van PTC Canon Lawrence in Lira en van diverse Primary Schools in deze regio. Allerlei werkvormen met Active Learning zijn geïntroduceerd in de verschillende klassen. Het programma was zeer succesvol; de evaluatie van onze Ugandese collega’s loog er niet om!

Wederzijds hebben we veel van elkaar geleerd en elkaar geïnspireerd om samen te zorgen dat kinderen overal in de wereld les krijgen van goede enthousiaste leraren!

“Education is the key to open the golden door to freedom” (George Washington)

 dsc01273

De reis van je leven

 

Wil je een indruk krijgen van het werk wat wij met Edukans doen in Uganda? Bekijk dan deze film:

https://vimeo.com/140305635

of

http://werelddocent.edukans.nl/komende-reizen/edukans-reizen-in-beeld/

 

DSC02496   DSCN0124

Weer naar Uganda

Vorig jaar ging ik met een groep pabo-studenten en leraren naar Lira in Uganda voor het project ‘werelddocent’. Dit jaar ga ik weer met een andere groep. We vertrekken op 9 juli 2016.

Het voorbereidingsweekend vindt plaats op 4 en 5 maart 2016.

 

DSC06231

Leerlingen van de Ebule Primary School geven samen met directeur Charles een presentatie van de CUP-song

 

Volg de reis op  http://ariedebruin.inactievooredukans.nl/mijnactie/blog

 

2016: Uganda: Ontwikkeling Agrarisch Onderwijs Noord Uganda

In mei ging ik twee weken samen met collega Rita Kolkman naar Noord Uganda om trainingen te verzorgen voor schoolleiders van agrarische scholen. Het agrarisch onderwijs  staat in de kinderschoenen, vooral omdat in deze regio de landbouw zwaar te lijden heeft gehad onder de rebellenoorlog die tot 2010 hier heeft gewoed. Kinderen hebben de vaardigheid om zelf voedsel te verbouwen niet meer geleerd van hun ouders en dorpsgenoten. Alles wordt nu weer opgebouwd met de inzet van vele bevlogen Ugandese collega’s. Wij konden ons steentje bijdragen door een speciale training voor directies. Dit programma werd samen met AVSI en Agri4You uitgevoerd.

 

Geef een reactie