Workshops

Arie verzorgt diverse inspirerende workshops voor onderwijs en opvoeding.

Mogelijkheden:

1. De betekenis van de pedagogiek van Janusz Korczak voor het huidige onderwijs

doelgroep: schoolteams (m.n. PO), leraren, groepsleiding kinderopvang, BSO, medewerkers Kindercentra e.d.

Korczak is de grondlegger van de Rechten van het Kind. Hoe laat je kinderen op school werkelijk tot hun recht komen? Naast inspirerende theorie, vooral heel veel praktische handreikingen die je morgen in de klas of de groep kunt gebruiken.

2. De pedagogische taak van de school

doelgroep: schoolteams, leraren, directies PO

Opvoeden is de belangrijkste taak van de school. Maar hoe doe je dat? Wat moeten we aan met pestgedrag? Rechten en plichten van kinderen en respect vormen de basis van iedere goede opvoeding.

3. Workshop Muziek en Zang

– doelgroep schoolteams PO

Je leert diverse liedjes en allerlei mogelijkheden om in je klas veel te zingen met kinderen, muziek en plezier te maken en zo de sfeer en het pedagogisch klimaat optimaal te ontwikkelen.

4. Workshop: poëzie

– gebruik poëzie in al je lessen! Laat kinderen gedichten schrijven en je zult versteld staan van hun mogelijkheden!. In deze workshop allerlei praktische tips en natuurlijk ga je zelf ook poëtisch aan de slag!

Verder worden workshops, gastcolleges en lezingen verzorgd over allerlei pedagogische thema’s, met name gericht op het (primair) onderwijs, kinderopvang en ouders. In overleg kan een workshop op maat worden ontwikkeld.

Neem contact op via ariecdebruin@kpnmail.nl

–